RO:KOST Madfestival

De lokale producenter

HVAD ER LOKALE RÅVARER?

For os betyder lokale fødevarer en ærlig madkultur med kvalitet og god smag i centrum. Selvom de lokale fødevarer, som indgår i restauranternes RO:KOST menuer, primært bliver produceret lige udenfor Roskilde bygrænse, vil du også blive præsenteret for kvalitetsråvarer fra resten af Sjælland. Vi mener nemlig, at lokale fødevarer handler mere om gennemsigtighed og kvalitet end afstand.

Se brochure

Birthesminde

Kontakt

Tempelvej 14

4390 Vipperød

Tlf. 24 20 04 83

Læs mere

Familiegården Birthesminde- er et økologisk landbrug, baseret på helhedstanken om at tage størst muligt hensyn til dyrevelfærd i produktionen af kød og afgrøder. På Birthesminde er der gæs, høns, ænder og køer. De har Ungarske uldgrise & sortbrogede landracegrise, som er deres store passion. Grisene har masser af plads på friland og i skove, hvor de finder naturlig føde. Alle dyr lever et godt, frit og værdigt liv fra fødsel, til de bliver slagtet.

Bjerregaarden

Kontakt

Stestrup Old 17

4360 Kirke Eskilstrup

Tlf. 28 59 77 76

Læs mere

På en bondegård på Midtsjælland finder du Bjerregaarden.
Stedet er grundlagt som et økologisk eksperiment med et væld
af biodiversitet, og her dyrkes frugt og grønt. Bjerregaarden
rummer både en økologisk æbleplantage med 60-80 forskellige æblesorter, en 450 kvm. stor køkkenhave, skærehave og
en vild have. På Bjerregaarden produceres desuden også både
cider, most, mjød og mousserende rabarbervin, der har vundet
adskillige priser.

Bryghuset Røde Port

Kontakt

Køgevej 206

4000 Roskilde

Tlf. 60 61 51 61

Læs mere

For de to tidligere håndbryggere er der ingen tvivl: Øllet skal bære præg af, at bryggerne har fat i øllet fra start til slut. Der er ikke automatiseret noget og alt brygges fra bunden, med ærlige råvarer.Bryggeriet ligger lidt udenfor Roskilde, tæt på¨ Dyrskuepladsen. Der afholdes “Åben Port” på særlige dage, hvor interesserede kan komme forbi og se på processen. Der kan naturligvis også købes øl.

Caseus Ost & Delikatesser

Kontakt

Skomagergade 1

4000 Roskilde

44 21 64 30

Læs mere

Caseus Ost & Delikatesser findes centralt i Roskilde, og byder på et stort og smagfuldt udvalg af oste, pølser og andre udsøgte delikatesser. Hos Caseus udmærker de sig blandt andet i deres oste, og udvalget byder på særligt udviklede og lagrede oste som eksempelvis ’Le Grand Caseus’, der er lagret i 18 måneder og udviklet i samarbejde med Thise Mejeri. Caseus Ost & Delikatesser har desuden eget bageri, hvor man kan få friskbagt brød af forskellig slags.

Copenhagen Goat Milk

Kontakt

Roskildevej 603

4174 Jystrup

Tlf. 31 39 04 21

Læs mere

Copenhagen Goat Milk er et lille, anderledes landbrug, der ligger ved det naturskønne Jystrup på Midtsjælland. Her bliver der holdt geder af den truede danske landrace. Mælkens fine kvalitet sikres blandt andet ved at give gederne en så stressfri tilværelse som muligt. Af gedernes mælk bliver der produceret fransk inspireret oste og gelato-is i deres eget gårdmejeri. Produkterne fra Copenhagen Goat Milk kan købes i deres egen lille gårdbutik.

Dyssegaarden

Kontakt

Frederiksborgvej 570

4000 Roskilde

Tlf. 61 18 56 38

Læs mere

Allerede ved indkørsel til Dyssegaarden, kan der fornemmes gårdens forhistorie. Dyssegaarden lå oprindeligt i Gundsømagle, men er siden blevet flyttet til Gundsømagle Nordmark. Foruden deres juletræsplantage har Dyssegaard en gårdbutik, hvor der sælges fjerkræ, okse, svin og lammekød. På Dyssegaarden brændes der for de gode, lokale fødevarer, som er lavet med dyrevelfærd og lokal slagtning, samt kødkvalitet som vigtigste pejlemærker.

Falconi Mare

Kontakt

Langes Gård 26A, 1.

4200 Slagelse

Tlf. 27 41 41 51

Læs mere

Falconi Mare ApS specialiserer sig i marinbiologi, og med udgangspunkt i UNs bæredygtighedsmål nr. 14 – ”Liv under vand”.
Her specialiserer de sig i tang til madlavning, vandkultur og bæredygtig høst af vild tang. Hos Falconi Mare udbydes topkvalitets nordisk tang, ligesom de afholder populære workshops i, hvordan man kan bruge tang i hverdagskøkkenet.

Flid Gods

Kontakt

Darupvej 173, Darup

4000 Roskilde

31 44 55 27

Læs mere

Lige udenfor Roskilde ligger Flid Gods, og her finder du en skøn gårdbutik, hvor du kan købe lidt af hvert. Du kan blandt andet købe oksekød fra Skotske Højlandskvæg, der græsser på gårdens egne grønne arealer. Hos Flid Gods produceres også andre ting som hjemmelavet pesto og nutella, sundt slik, brød og meget mere. Alt sammen avlet, dyrket og fremstillet på Flid Gods.

Godis Grønt

Kontakt

Blæsenborgvej 9

4320 Lejre

Tlf. 52 67 00 08

Læs mere

Godis Grønt er en lille, intensiv, alsidig og økologisk grøntsags- produktion i Abbetved, uden for Lejre. De sælger deres afgrøder lokalt til familier og Restaurant Herthadalen. Nyt for 2020 er at de også tilbyder madoplevelser til nysgerrige firmaer. Man kan betragte Godis Grønt, som en kæmpe køkkenhave, hvor de har systematiseret og raffineret arbejdsgangene for at kunne følge med. De har over 60 sorter i drivhus og på friland.

Grambogård

Kontakt

Ellehaven 55

5690 Tommerup

64 85 20 22

Læs mere

Grambogård producerer hver dag dansk kvalitetskød, som giver de bedste forudsætninger for at skabe spiseoplevelser i særklasse. Dyrevelfærd er hjertet i Grambogård. At tage dyrenes trivsel alvorligt giver glade dyr, og glade dyr giver velsmagende kvalitetskød. Grundlæggende handler det om respekt. Respekten for dyrene, for håndværket og i sidste ende for modtageren. Kød fra Grambogård skal altid skabe de bedste forudsætninger for at servere spiseoplevelser i særklasse, som løfter retten til også at være en holdning til dyrevelfærd.

Grow Up FARM

Kontakt

Mellem Broerne 12

4100 Ringsted

Tlf. 27 10 46 03

Læs mere

Grow Up FARM er et familieforetagende grundlagt af Lasse Vilmar. Det er et familieforetagende med rødder i spirer produktion, flere generationer tilbage. Lasse overtog den familieejede spirer produktion i 2013 og nysgerrigheden for hydroponisk dyrkning stammer herfra. Hos Grow Up FARM ønsker de at dyrke et produkt, som skaber værdi for både kokken, som arbejder med det, og gæ- sten som spiser det. Tilgangen er enkel. De dyrker et ærligt pro- dukt af høj kvalitet med tanke for omverdenen og vores fremtid.

Hansens Flødeis

Kontakt

Landerslevvej 5
3630 Jægerspris

47 52 23 07

Læs mere

Hansens ismejeri blev grundlagt tilbage i 1922 med en ambition om at producere velsmagende flødeis af god kvalitet. Derfor anvendtes der dengang – ligesom der stadig gøres i dag, gode, friske råvarer, og den oprindelige fremstillingsmetode gøres stadig brug af i dag i samspil med Hansens Flødeis oprindelige opskrifter. Det sikrer en autentisk god, gammeldags flødeis ligesom Hansens Flødeis altid har været kendt for at producere.

Herslev Bryghus

Kontakt

Kattingevej 16

Herslev – 4000 Roskilde

Tlf. 46 40 18 07

Læs mere

Herslev Bryghus producer økologisk øl og ligger i naturskønne omgivelser – faktisk midt i den nye Nationalpark Skjoldungernes Land i landsbyen Herslev tæt ved Roskilde Fjord. Kvalitet, egne økologiske råvarer og sporbarhed i produktionen er værdierne bag, når bryggeriet dyrker, forarbejder og forfiner kornet til øl, brændevin og øl-eddike.

Herthamarken

Kontakt

Slangealleen 1

4320 Lejre

Tlf. 70 40 42 97

Læs mere

Herthamarken er tilhørende restauranten Herthadalen. De vil enormt gerne skabe et aftryk med det, de gør og derfor er det en længevarende drøm, der går i opfyldelse ved at kunne tage et stort skridt imod det at blive selvforsynende med deres egen 100% økologiske grøntsagsmark 10 minutter fra restauranten.

Just Coffee

Kontakt

Frederiksborgvej 551

4000 Roskilde

Tlf. 40 91 79 45

Læs mere

Midt i Roskilde by finder du kafferisteriet Just Coffee. Med ”Just” i sit navn er Just Coffee et økologisk risteri drevet efter bæredygtige principper. Risteriet importerer grøn kaffe som er økologisk certificeret, købt med bæredygtighed for øje og naturligvis af den højeste kvalitet. Kaffen bliver både ristet og pakket i risteriet, hvorfra det leveres til både private og virksomheder. Kaffen importeres fra en række lande i både Afrika og Sydamerika, og risteriet har også en webshop, hvor man kan gå på opdagelse i deres store udvalg.

Kongsgården

Kontakt

Orehøjvej 15A

4320 Lejre

Tlf. 40 26 07 23

Læs mere

Velkommen til Kongsgården. På Kongsgården driver Hans Kongsgaard Nielsen en kvæg- og planteavlsproduktion. På gården har Hans 40 kødkvæg. Kødkvæg bliver brugt til at producere kød. Kvæget er stort og muskuløst. Kødkvæget på Kongsgården er af racen Hereford. Hereford er en af de kvægracer, der er flest af i Danmark. Den har et roligt temperament. Kvæget bliver slagtet hos Slagteri Herlufmagle.

La Treccia

Kontakt

Valhøjs Alle 160

2610 Rødovre

Tlf. 30 14 28 94

Læs mere

Det lille mejeri La Treccia har sin placering i Rødovre, hvor der laves traditionelle italienske friskoste på dansk økologisk jerseymælk. De to fætre Oscar og Luca, har deres rødder tilbage til Calabrien i det sydlige Italien. Netop i det syditalienske område, er kærligheden til mad ekstraordinær og fætrene fandt sammen på grund af kærligheden til den håndværkmæssig madtradition. Deres specialitet er oste der kaldes pasta filata, men Ricotta, mascarpone og stracchino produceres også hos La Treccia.

Ledreborg Slot

Kontakt

Ledreborg Allé 2D

4320 Lejre

Tlf. 46 48 00 38

Læs mere

I Sjællands første nationalpark Skjoldungernes Land ligger Ledreborg. Slottet er bygget i 1740 og er den dag i dag beboet af 8. generation. På Ledreborg drives traditionelt landbrug, skovbrug og jagtvæsen, og godset har 1600 hektar fordelt på ca. 50 % skov og 50 % agerjord. Slottet danner desuden rammer for både små og store arrangementer såsom markeder, messer, konferencer og firmaevents samt meget mere.

Legro Gartneri

Kontakt

Sognevejen 14

2690 Karlslunde

Tlf. 46 15 17 33

Læs mere

Sæt krydderi på tilværelsen med friske, danske og økologiske krydderurter fra Legro Gartneri, der ligger et par kilometer fra Roskilde i Karlslunde. Gartneriet dyrker alt fra persille, brøndkarse og kørvel til Rucola under forhold der gør netop danske grøntsager og urter til nogle af verdens reneste.

Lejre Mikropølsemageri

Kontakt

Rønnevej 3

4060 Kirke Såby

Tlf. 72 48 88 48

Læs mere

I Herslev finder du Lejre Mikropølsemageri. Her produceres grillpølser, hvor mange af dem laves på gamle familieopskrifter og naturligvis gode råvarer. Med en stor ærekærhed for faget laver mageriet pølser af høj kvalitet, og produktionen sker med øje for lokale samarbejdspartnere og etik. Hos Lejre Mikropølsemageri kan du både købe lækre pølser, men også kød, fjerkræ, saucer og dressinger.

Mejnerts Mølle

Kontakt

Forsingevej 4

4470 Svebølle

Tlf. 59 29 47 07

Læs mere

Mejnerts er et familiedrevet, økologisk landbrug på 880 hektar med egen mølle og produktion af korn og mel beliggende i Svebølle på Vestsjælland. Kornet males på gammeldags stenkværne og med denne kvalitetssans produceres unikke produkter, hvor melet bevarer alle de næringsstoffer og høje fiberindhold, som naturen har frembragt. Familien Mejnertsen driver de mange hektar økologisk jord fra fire gårde ved Kalundborg.

MMFOOD

Kontakt

Vestergade 1

4130 Viby Sjælland

22 46 42 30 / 31 32 99 26

Læs mere

Cateringfirmaet MMFOOD består af den dynamiske kokkeduo Morten og Morten, der også til dagligt driver Ramsømagle forsamlingshus. Hos MMFOOD sætter de en ære i at levere et velforberedt måltid, og menuerne skabes ud fra lokale, friske råvarer, der bliver til nye og spændende madoplevelser. Derfor arbejdes der aktivt med friske råvarer og produktionen og bearbejdningen heraf, og MMFOOD ryger eksempelvis deres egen laks, så den passer helt perfekt til den tiltænkte ret.

Møllehøj

Kontakt

Brunhøjvej 6

Søsum – 3670 Veksø

Tlf. 20 14 03 30

Læs mere

På Møllehøj gården i Veksø kan man finde et stort sortiment af årstidens grøntsager, direkte og frisk fra marken. Om foråret bugner gårdbutikken af asparges og rabarber, senere følger de nye kartofler og de solmodne jordbær. I løbet af sensommeren og efteråret skifter udvalget til sprøde rodfrugter med masser af smag og alle tænkelige sorter af kål. Udover grøntsager har Møllehøj også altid frisklagte æg i gårdbutikken. De skønne årstidernes grønt kan købes direkte af Helle på Stændertorvet i Roskilde hver onsdag og lørdag.

Olsens Frugt

Kontakt

Hovedvejen 6

4000 Roskilde

22 32 97 43

Læs mere

Olsens Frugt ejes af familien Olsen og tæller familiens 700 økologiske æble- og pæretræer. I plantagen kan der nemt høstes 15 tons økologiske æbler om året, hvoraf mange sælges som pluk-selv-æbler, og de fleste bruges i deres produktion af most, cider, mjød og eddike, som kan købes i gårdbutikken. Familien ønsker, at Olsens Frugt skal blive et udflugtsmål blandt lokale og andre, der ønsker sig en familievenlig dag på landet komplet med trampolin, kælekaniner og meget mere. Et par gange om ugen kan man desuden svinge forbi deres bistro.

Ostemejeriet i Osted

Kontakt

Hovedvejen 125A

4320 Lejre

Tlf. 40 14 03 31

Læs mere

Osted har i mange år været synonym med mælk og ost grundet Osted mejeri. Byens stolte mejeritradition blev dog brudt, da mejeriet desværre måtte lukke. Familien Svendsen bygger nu videre på den brudte mejeritradition, og sætter fokus på osten i Osted

Restaurant Mumms køkkenhave

Kontakt

Karen Olsdatters Stræde 9

4000 Roskilde

46 37 22 01

Læs mere

Hos den lille intime restaurant Mumm i Roskilde kredses der om gode, danske råvarer. Derfor er menuen ofte baseret på lokale og årstidsrelaterede råvarer – og det kommer blandt andet fra Mumms egen køkkenhave. Her dyrkes der eget grønt, der ofte indgår i smagfulde retter inspireret af både det nordiske, franske og spanske moderne køkken.

Ryttergaarden

Kontakt

Kirkerupvej 30

Kirkerup – 4000 Roskilde

Tlf. 26 21 31 84

Læs mere

Landmand Peter Rytter Mølgaard er ejer og driver af Ryttergaarden Kartofler. De sidste 21 år har Ryttergården dyrket tidlige kartofler, og har de sidste 13 år været blandt de første til at have nye danske kartofler fra friland. Udover kartofler sælges der bl.a. også jordbær, grønne asparges og æg fra egne fritgående høns.

Scandic Roskilde Park Bistader

Kontakt

Ved Ringen 2

4000 Roskilde

Tlf. 46 32 46 32

Hos Scandic Roskilde Park får de honning fra egne bistader. Her samarbejder de med en lokal biavler, Eilif Larsen, der kommer og passer deres bistader og leverer honning, der dagligt bruges i køkkenet.

Selvsået

Kontakt

Mågevej 10

4130 Viby Sjælland

26 23 02 82

Læs mere

Hos Selvsået i Viby Sjælland dyrkes der grøntsager med et ønske om at fremme biodiversitet og liv både over og under jorden. Selvsået tilbyder derfor bl.a. en grøntordning, hvor man kan få helt friskhøstede og usprøjtede grøntsager leveret direkte til døren én gang om ugen fra maj til november. Hver uge er der 6-8 forskellige grøntsager og krydderurter i posen som eksempelvis sprødt bladgrønt, beder, kål, rodfrugter, bønner, ærter og squash. Grøntsagsproduktionen følger årstiderne og byder både på grønt, du kender, og spændende sager der kun sjældent kan findes på hylderne i supermarkedet.

Sinai Landmejeri

Kontakt

Sinaivej 16

5672 Broby

62 33 88 20

Læs mere

Sinai Landmejeri har siden 1887 produceret mejeriprodukter. Gennem tre generationer er produkterne blevet udviklet fra stolte håndværkstraditioner, og den store erfaring, ekspertise og gode kvalitet kan til dagligt mærkes på både mejeriet og i stedets mejeriudsalg.

Skyttegaardens Østershatte

Kontakt

Borupvej 63

4140 Borup

Tlf. 61 33 00 72

Læs mere

Hos Skyttegaardens Østershatte dyrkes et bredt udvalg af økologiske svampe – heriblandt østershatte, shiitake, kejserhatte og kastanjesvampe. Al produktion er håndlavet – fra at producere grobunden, til plukningen og pakningen og ambitionen er, at producere topkvalitets økologiske østershatte.
På stedet kan du både købe svampe men også Skyttegaardens Økologiske HøstSelv Svampepose, så du kan dyrke østershatte i eget hjem.

Skærtoft Mølle

Kontakt

Skærtoft 4

6440 Augustenborg

74 47 44 80

Læs mere

Hos Skærtoft Mølle tror de på, at godt brød bages på gode råvarer. Derfor males alt mel på langsomtgående stenkværne, der bidrager til både smag og struktur i brødet, og så er alt mel 100 % økologisk. Det kommer sig af, at de nøje udvælger råvarerne til deres mel, og sikrer både en tankefuld produktion såvel som et smagfuldt brød uden tilsætningsstoffer.

Snoremark

Kontakt

Gundsølillevej 52B

4000 Roskilde

Tlf. 30 24 77 61

Læs mere

Æblemjød – Nordens gyldne portvin med smag og duft som en klar og varm dansk sommerdag. De lokale ildsjæle Karin Sloth og Thomas Bredholdt driver den økologiske gård ’Snoremark’ i Tågerup nord for Roskilde. Her er nøje udvalgte æblesorter fra egen plantage og honning fra egen biavl, som udgør hovedingredienserne i deres unikke Æblemjød. I 2010 blev Snoremark æblemjød kåret som Danmarks bedste af Dansk Biavlerforening.

Stensbølgård

Kontakt

Smedevej 18

Kyndeløse – 4070 Kirke Hyllinge

Tlf. 42 96 71 25

Læs mere

Stensbølgård ligger i det skønne Hornsherred – mellem Roskilde fjord og Isefjorden. På den økologiske Stensbølgård tages der kærligt hånd om bl.a. 120 økologiske malkekøer og ca. 150 kalve og kvier og der passes eller afgræsses på 200 hektar sjællandsk landbrugsjord. På Stensbølgård produceres også omkring 3000 liter økologisk mælk – hver dag – som bl.a. leveres til Hansen Is. Stalddørssalget på gården er altid åbent, hvorfra der er selvbetjening af årstidens friske grønsager direkte fra marken.

Søris

Kontakt

Sørisvej 2A

3650 Ølstykke

Tlf. 47 33 40 03

Læs mere

Sørisgaard ligger mellem Ølstykke og Slangerup i Nordsjælland og er en familievirksomhed, der igennem næsten 30 år har dyrket økologiske grøntsager med en mission om at gøre sunde, velsmagende råvarer tilgængelige for så mange danskere som muligt. I dag dyrker Søris ca. 120 hektar med korn, kartofler, rodfrugter, kål, græskar m.m., og Søris’ jord har ikke været sprøjtet i 30 år.

Søtoftegård

Kontakt

Søtoftevej 74

4100 Ringsted

Tlf. 27 20 28 78

Læs mere

På Søtofte går deres høns ude på græsmarkerne. Det unikke ved deres græsæg er, at hønsene bliver flyttet til nyt frisk græs hver anden dag. I samarbejde med Søtoftes køerne sprede de kokasser og hønsene spiser fluelarver fra møget. Samtidig med at de skraber i jorden stimuleres og øges græsvæksten som skaber en mere levende jord. Det cirkus af køer og høns der flyttes konstant rundt betyder at langt størstedelen af gårdens jorde, til enhver tid, vil hvile og restituere til dyrene igen bliver lukket ud på samme stykke græs.

Tvedemose Champignon

Kontakt

Tvedemosevej 2

Snesere – 4750 Lundby

Tlf. 55 99 02 33

Læs mere

Tvedemose Champignon ejes i dag af Jens Christian Hansen, hvis far, farfar og morbror grundlagde gården i 1963. På Tvedemose dyrkes der 1.600 tons champignon og 15 tons specialsvampe om året. Både økonomisk og socialt ansvar er et af de bærende elementer i Tvedemoses forbrug og produktionsmetoder og produktionen har været fri fra sprøjtemidler i 10 år, hvilket er med til at give Tvedemoses svampe deres høje kvalitet.

Unika Vine

Kontakt

Holbækvej 19

4000 Roskilde

53 81 00 97

Læs mere

I Roskilde ligger Unika Vine. Her har de et stort sortiment af særligt udvalgte vine, der kommer direkte fra vinbonden. De sætter en ære i, at vinen kommer af en forkærlighed for kvalitet og et øje for miljø. Hos Unika Vine kan de bryste sig af at have Nordens største udvalg af vintagevine, der giver en både særlig og sjælden smagsoplevelse.

Valsemøllen

Kontakt

Havnegade 58

6700 Esbjerg

Tlf. 76 10 33 00

Læs mere

Valsemøllen blev grundlagt i 1899, og har siden da produceret og leveret mel til både danske bagerier og familier rundt omkring i landet. Med en stor bageglæde og kærlighed for traditioner producerer Valsemøllen både specialmel, brødblandinger, kageblandinger, morgenmad, frø og kerner og har desuden et stort udvalg af glutenfri produkter. Størstedelen af melet kommer fra korn, der er dyrket på danske marker, så produktion og transport kan foregå på en så Co2-venlig måde som muligt.

Ødemarken ApS

Kontakt

.

Øde Hastrup Vej 85

.

4000 Roskilde

Ødemarken ApS ligger i Roskilde i fine grønne omgivelser lige nær Øde Hastrup. Ødemarken er et lille lokalt landbrug med øje for god kvalitet og  skånsomme produktionsmetoder. På landbruget dyrkes der grøntsager af forskellig slags men også rødder, rodknolde og meloner.

Valsølille

Kontakt

Vestergade 30

5750 Ringe

Tlf. 63 62 32 00

Læs mere

Hos Valsølille produceres smagfuld æblemost og juice fra eget presseri. Flere gange om ugen leveres friskt frugt og grønt til presseriet, og alle produkterne er både udviklet og produceret her. Med en stor kærlighed til sæsonens råvarer udvikler Valsølilles frugtbarista alle smage, og med udgangspunkt i sæsonen er fokus på, at skabe velbalancerede juices med mest mulig smag og kraft året rundt.

Øllingegaard

Kontakt

Borupvej 69

3320 Skævinge

Tlf. 48 28 41 51

Læs mere

Øllingegaard er et 100 % økologisk mejeri i Skævinge ved Hillerød, som hver dag indvejer dugfrisk mælk fra 6 økologiske landbrug på Sjælland. Udover mælk og syrnede produkter, som koldskål og creme fraiche, leveres der også oste i eget navn. Øllingegaard har fået fødevareprisen, og deres smør er kåret til Danmarks bedste.

Østagergård

Kontakt

Slettebjergvej 21

4174 Jystrup

Tlf. 57 52 88 14 / 57 52 88 15

Læs mere

På Østagergård produceres der en række økologiske melsorter, og der drives kødkvæg af racen Angus. Her er økologi omdrejningspunktet, og det er helt essentielt, at dyrene lever et godt og ustresset liv. Kødkvægene bliver udelukkende fodret med græs, hø eller ensilage. Østagergård sælger ud af deres økologiske mel og eget færdigbagte brød samt Angus-kalvekød.

Öxneholm

Kontakt

Søndre Mellemvej 48

4000 Roskilde

Tlf. 46 75 57 61

Læs mere

WP kød blev grundlagt i 1972 i Roskilde. Efter 47 år blev navnet ændret til Öxneholm, da der blev taget en beslutning om at synliggøre virksomhedens kærlighed til kød såvel som kloden. Öxneholm ønsker at tage ansvar for deres kødproduktion ved at sortere og genbruge affald, nedsætte vand- og strømforbrug og ved at investere i at nedbringe deres CO2-aftryk. Deres passion er at sælge alt slags kød, charcuteri, vildt og fjerkræ til dem, som elsker at lave mad.

Øvrige producenter

Assers Mølle

Kontakt

Klostergårdsvej 64

4320 Lejre

Tlf. 22 53 81 10

Læs mere

På Assers Mølle driver de en økologisk frugt- og bærplantage. Ideen er, at man selv plukker de frugter og bær man har lyst til og samtidig får en dejlig naturoplevelse. Der er også mulighed for at købe allerede høstede produkter. Derudover driver der en økologisk hestepension, hvor hestens naturlige trivsel og sociale adfærd vægtes højt. Behovet for bevægelsesfrihed, stimulering af sanser, frisk luft og lys er grunde til at de har valg løsdrift hos Assers Mølle.

Bondegaarden

Kontakt

Engtoften 14-16, Østrup

1670 Veksø Sj.

46 76 90 26

Læs mere

Bondegaarden ligger i idylliske landlige omgivelser i Veksø. Her sælges velsmagende kød i kompromisløs kvalitet fra fritgående Herefordkvæg, og i gårdbutikken kan man både købe udskæringer af okse og kalv, hakket kød, hjemmelavede spegepølser og grillpølser og leverpostej. Alt sammen lavet ud fra egne opskrifter og uden tilsætningsstoffer. Hos Bondegaarden specialiserer de sig i dansk Wagyukød, der er kendt for sin eksklusive kvalitet.

Bangs Hønniker

Kontakt

Tingstedvej 38

4350 Ugerløse

Tlf. 59 17 92 92

Læs mere

Hos Bangs har de flere jern i ilden. Deres kerneprodukter er dog høns – men de kan meget mere, og favner bredt. Hos Bang har de udover salg af høns og hønsehuse, også salg af blandt andet små daggamle slagtekyllinger og forskellige daggamle ællinger. Hos Bangs har de både en konventionel og en økologisk produktion af spisefjerkræ. Opvækstbetingelserne er dog de samme – den eneste forskel er foderet og græsarealet de går på. (Den økologiske produktion går på marker, som er omlagt til økologi).

Birkemosegaard

Kontakt

Slagelse Landevej 135B

4241 Vemmelev

Tlf. 40 52 55 12

Læs mere

Birkemosegaard er et gartneri på Vestsjælland, nærmere betegnet Vemmelev, der har specialiseret sig indenfor kål: blomkål, farvede blomkål (orange, violet og grønne), romanesco, broccoli, spidskål og rødkål. Der har været dyrket blomkål på Birkemosegaard siden midten af 60érne og omkring 1980 kom broccolien til. I 2004 købte Klaus gartneriet og har udviklet gartneriet til også at dyrke andre former for kål, samt spidskål og rødkål

Bryghuset Braunstein

Kontakt

Carlsensvej 5

4600 Køge

Tlf. 70 20 44 68

Læs mere

Velkommen til det gode øl fra Bryghuset Braunstein går gennem økologiske råvarer af bedste kvalitet og en dyb for passion for ølbrygningens kunst. De lægger stor vægt på håndværket og alle de små detaljer, der gør en forskel. I dag leverer bryggeriet et fast sortiment af populære øl med vidt forskellig udtryk, en række klassiske sæsonøl, som passer til årstider og højtider, samt en række mægtigt populære entusiastøl. Dertil kommer produktion af spiritus som whisky, snaps, rum og m.m.

Comwell Roskilde

Kontakt

Vestre Kirkevej 12

4000 Roskilde

Tlf. 46 32 31 31

Læs mere

Hos Comwell Roskilde får de honning fra egne bistader. Her samarbejder de med en lokal biavler, der kommer og passer deres bistader og leverer de 250 kilo honning, der årligt bruges i køkkenet. Honningen kan købes i receptionen hos Comwell.

Drejergården

Kontakt

Roskildevej 34-38

4330 Hvalsø

31 31 17 00

Læs mere

Gemt væk mellem de fine grønne bakker nær Hvalsø og Lejre ligger Drejergården. Her drives et landbrug på omtrent 30 ha jord, hvor der vokser alt fra kål til tomater, selleri, hvidløg, porrer, æbler og meget mere. På Drejergården er der en stor kærlighed for økologi, og ud over de mange økologiske grøntsager dyrkes der eksempelvis også rug, som senere laves om til det lækreste, velsmagende økologiske rugbrød.

Eudaimonia

Kontakt

Lergårsvej 10

4050 Skibby

42 20 62 91

Læs mere

I Skibby ligger risteriet Eudaimonia, der rister kaffe med en klar ambition om at dele den med andre mennesker. Derfor er risteriets ønske at tage del i en kaffeindustri, der samler verden gennem talentfulde kaffebønner, som bliver betalt ordentligt for deres arbejde, til mennesker, der mødes over en god kop kaffe. Som led i denne proces er Eudaimonias mål at fremhæve hvor kaffen kommer fra og fortælle dens historie ved at riste den, så dens særegne karakteristika får lov at træde frem.

Friis-Holm Chokolade

Kontakt

Kattingevej 18

4000 Roskilde

53 58 28 14

Læs mere

Friis-Holm Chokolade er en lille familie virksomhed, der producerer og importerer gourmetprodukter af allerhøjeste kvalitet og i særdeleshed chokolade. Mikkel Friis-Holm er kok og har arbejdet for- og med nogle af de dygtigste kokke i Danmark og San Fransisco. Hos Friis-Holm produceres der hyldeblomstdrik efter oldemors opskrift og ikke mindst deres egen chokolade, hvor de selv sourcer ultimative bønner fra Nicaragua og Honduras.

Frugtplantagen

Kontakt

Lillevangsvej 3 

4000 Roskilde

Tlf. 22 89 14 58

Læs mere

Hos Frederiksens Frugtplantage bliver Æblemost solgt hele året og de har åbent for selv-pluk juni-november hverdage kl. 15-18 & weekend kl.10-17 af Æbler, pærer, Hindbær, solbær, Ribs, Stikkelsbær, sure og søde kirsebær og blommer, samt gårdbutik og servering i plantagen.

Get Spirits

Kontakt

Ringstedvej 73

4000 Roskilde

Tlf. 30 27 79 05

Læs mere

GetSpirits Distillery blev stiftet i 2016 med en vision om at fremstille dansk rom og gin af højeste kvalitet.  Det lækre spiritus bliver gæret, destilleret, lagret og tappet på flaske i deres destilleri i Roskilde. På destilleriet bliver der afholdt rom- og ginsmagninger, hvor rundvisning i destilleriet også er en del af smagningen.

Grennessminde

Kontakt

Snubbekorsvej 18

2630 Taastrup

Tlf. 43 99 04 70

Læs mere

Grennessminde tror på oplevelser for alle sanser. På deres økologiske gartneri, hvor de udover at producere en overflod af dejlige planter også har dyr, oplevelsessti, selvplukmarker og udsalg af planter, plantetilbehør samt brød og kager, most og kaffe i deres cafe og butik. Det Økologiske Gartneri følger årstiderne – sommerblomster i foråret, grøntsager i sensommeren, julestue i julen.

Gris Lam og Co.

Kontakt

Guldalderen 28 b

2640 Hedehusene

46 56 08 09

Læs mere

Gris Lam og Co er 100 % dansk økologisk kød, pølser og charcuteri fremstillet med omhu, passion og faglig stolthed i eget slagteri lige udenfor Roskilde. Størstedelen af deres økologiske kød kommer fra mindre danske gårde. De kender de landmænd, de handler med, og de ved, at de passer godt på deres dyr. De tror på nærhed og lokalt samarbejde. De tror på det gode håndværk og på, at sand kvalitet ikke er muligt uden grundlæggende respekt for miljø, dyr og mennesker.

Grønholtgaard

Kontakt

Glænøvej 411

4230 Skælskør

Tlf. 58 14 30 35

Læs mere

Grønholtgaard er en økologisk familiebedrift, med mange forskellige afgrøder, der satser på lokalt salg. Neel og Carsten driver gården og følger de gamle økologiske principper, med enkle små maskiner og en masse manuelt arbejde, sammen med en mangfoldighed i afgrøderne. Derved skaber de en stortilfredshed for dem og deres sortiment, samt naturen. Af det brede sortiment kan der nævnes majs, sommerløg, græskar, selleri, persille, samt flere forskellige former for kål.

Hanbi Germuth’s Biavl 

Kontakt

Bakkedraget 18

4000 Roskilde

Tlf. 31 55 24 68

Læs mere

Hans-Erik Germuth har haft bier i over 30 år i sin have på Bakkedraget Roskilde. Bierne kan flyve op til 3 km, som betyder, at bierne indsamler nektar fra det meste af Roskilde by. Derfor er Hans-Erik hvert år i stand til at få den meget eftertragtede lindehonning – en honningtype som konkurrerer med lynghonningen om at være Danmarks bedste honning. Voksen i hans bigårde er uden pesticider.

Hegnsholt

Kontakt

Lejrevej 52

4320 Lejre

Tlf. 27 63 05 25

Læs mere

Hegnsholt er et lille, økologisk speciallandbrug i Lejre med grise, får og høns. Alle dyr bor i små flytbare huse på markerne omkring gården og lever især af restprodukter og græs. Restprodukterne inkluderer mask fra bryggerier og destillerier, daggammelt brød og grøntsagsrester. Gården drives af Johanne og Jesper Schimming og tre medarbejdere, heraf 2 medarbejdere i fleksjob. Gården har en selvbetjeningsbutik, som er åben alle ugens dage kl. 9-18.

Honningboden

Kontakt

Skullebjerg 5, Gevninge

4000 Roskilde

40 53 05 10

Læs mere

I Gevninge ligger Honningboden. Her produceres og sælges ægte dansk honning fra egne bistader, og honningen kan findes i fem forskellige varianter. Du kan blandt andet smage på forårshonning og sommerhonning fra bierne i det lokale område, og så kan du også få flydende honning.

Hyldetoftegård

Kontakt

Raabjergvej 20

4230 Skælskør

Læs mere

Hyldetoftegård er et 2. generationslandbrug, der både dyrker landbrugsafgrøder såsom byg, hvede, raps og græsfrø men også en masse forskellige bær såsom jordbær, ribs, solbær, stikkelsbær og meget mere. Med særlige tunneller designet til produktionen udvikler planterne på gården store velsmagende bær af høj kvalitet, ligesom de muliggør ekstra lange sæsoner af f.eks. jordbær. Hyldetoftegårds bær er i dag at finde i en lang række danske supermarkedskæder.

Kildebrønde

Kontakt

Klidebrønde landevej 41

2670 Greve

Tlf. 43 61 09 10

Læs mere

Hos Kildebrønde Frugtplantage bliver der dyrket og sælges jordbær, ærter og kartofler, kirsebær, hindbær, æbler, pærer og græskar, Æble MOST, samt juletræer. De fleste af deres råvarer er selv pluk på deres adresse.

Koholm

Kontakt

Standvejen 3

4050 Skibby

Tlf. 31 33 12 20

Læs mere

Hos Koholm har de flere af de danske husdyr som man vil finde på en almindelig dansk gård. Her kan man kan gå rundt mellem dyrene og kæle med dem. Gårdbutikken er åben, med salg af bl.a. udskæringer fra gris, lam og oksekød. Salg af strikkede trøjer, strømper mm.

Kornby mølle

Kontakt

Mørdrupvej 5

3540 Lynge

Tlf. 40 21 27 18

Læs mere

Kornby er fællesskabet om deres dyrkning og de aktiviteter, de arbejder med. Det omfatter markerne deres gård og markerne hos deres gode kolleger i nabolaget, der hjælper dem med at producere korn til Kornby Mølle. Men også møllen og markvandringerne, deres lille mellaboritorium, økologien og de kreative ideer, de udvikler undervejs, er en del af Kornby.

Lefro-Greens ApS

Kontakt

Høedvej 30, port 1

4450 Jyderup

22 82 79 91

Læs mere

I Jyderup ligger Lefro-Greens ApS, der specialiserer sig i superfooden microgreens. Her fører de et stort økologisk sortiment af forskellige sorter microgreens, og sortimentet er stadigt stigende, da de tester og udvikler konstant. Det skyldes både et ønske om at bidrage til den grønne fremtid, samt at de har specialiseret sig i anlæg, der gør en sådan gro-proces mulig.

LilleHedegaard

Kontakt

Kildevangsvej 6

4000 Roskilde

22 14 91 19

Læs mere

LilleHedegaard i Roskilde er en familiegård på 3,3 hektar, med grøntsagsproduktion og forskellige husdyr heriblandt bier, høns, ænder og en kat. Hos LilleHedegaard dyrkes en række forskellige grøntsager, og med gårdens ”høst-selv”-koncept kan du komme ud og høster dine egne grøntsager direkte i grøntsagshaven. LilleHedegaard er registreret hos Fødevarestyrelsen. Vi søger løbende at sikre at levere sunde og gode fødevarer. Hos LilleHedegaard har de et fokus på at holde forbruget af ressourcer på et minimum, og produktionen sker med omtanke for at få lokale ressourcer i spil.

Mannerup Møllegård

Kontakt

Hovedvejen 227

4320 Lejre

Tlf. 46 49 60 40

Læs mere

Gemt bag høje lindetræer ligger Mannerup Møllegård i den lille by Osted midt imellem Ringsted og Roskilde. Gården er en økologisk gård med mælkeproduktion, der huser 160 malkekøer af racen ”rød dansk malkerace”, samt 160 kvier og kalve. Køerne er på græs hele sommeren, og kommer hjem når de skal malkes. Gården er åben som besøgsgård hver dag fra 10-16, hvor man kan komme ud og se gården på egen hånd. Fra onsdag til lørdag sælges der desuden frisktappet sødmælk fra gårdens køer fra mælkeautomaten på gården.

MikroFlora

Kontakt

Drosselvej

4000 Roskilde

Tlf. 21 25 36 98

Læs mere

MikroFlora er et lille fortagende som huses i Roskilde. Her bliver spiregrønt dyrket i bakke på metalreoler i et lille rum. Der er blandt andet porre, ærter, broccoli og solsikkekerner, men intet af det er til at kende. Mikrogrønt er planter der kun vokset ud over det første lille blad og det giver nogen meget små, men friske, smagfulde og stadig vitaminrige grønsager, der kan pifte de fleste gastronomiske retter op smagsmæssigt og dekorativt.

Mørk Kaffe

Kontakt

Penselstrøget 44

4000 Roskilde

Tlf. 27  28 7541

Læs mere

Mørk kaffe er et økologisk risteri og kaffebar i hjertet af Roskilde. De indkøber kaffe og rister det langsomt og næn- somt. De tilbyder kaffe til private og virksomheder. Kaffen er altid friskristet og økologisk. De tilbyder indtil videre speciali- tetskaffe fra Peru, samt forskellige ristningsgrader og dermed kaffe med forskellige smagsnuancer og karakterer.

Paradis

Kontakt

Algade 43D

4000 Roskilde

46 36 12 97

Læs mere

Hos Paradis laves der lækker, smagfuld is på naturlige råvarer. Du kan både finde mælkebaseret is såvel som plantebaseret sorbetis – alt sammen med den samme cremede konsistens, som Paradis er kendt for. Med udgangspunkt i både lokale og ikke mindst friske råvarer produceres isen dagligt i et hav af spændende varianter, og du kan derfor både finde klassikere som citronsorbet, nougat og bananis, eller prøve mere særlige smage som aperol spritz eller pandekage med syltetøj.

Pods of Beans

Kontakt

Naurbjergvej 26

4623 Lille Skensved

50 54 27 36

Læs mere

På Ventegodtgård i Lille Skensved ligger Pods of Beans. Her fremstilles rå, økologiske og udsøgte chokoladeprodukter af høj kvalitet, og det sker ud fra en forkærlighed for chokolade og et ønske om at lave chokolade, der kan spises med god samvittighed. Produktionen kredser om den eksklusive ”Criollo”-kakaobønne, der er kendt for sin fine kvalitet, og som kommer fra små økologiske landbrug i Ecuador og Den Dominikanske Republik. Alle chokoladeprodukterne fra Pods of Beans er 100 % veganske, gluten- og laktosefri og uden palmeolie.

Rønnely

Kontakt

Maglebjerg 3

4520 Svinninge

Tlf. 21 68 35 17

Læs mere

Rønnely dyrker, distribuerer og leverer økologiske og biodynamiske varer fra ind- og udland. De dyrker egne økologiske gulerødder, kartofler og andre grøntsager, som trives godt i den inddæmmede fjordjord.

Sagnlandet Lejre

Kontakt

Slangealléen 2

4320 Lejre

46 48 08 78

Læs mere

I Sagnlandet Lejre har de deres eget natur-lager, hvorfra de ofte leverer både urokse og vildsvin til naboen og samarbejdspartneren Restaurant Herthadalen, som i deres menuer gør en dyd ud af at støtte lokale leverandører. Sagnlandets vikinger og håndværkere har i samarbejde med arkæologer genskabt det gamle traditionelle måltid så autentisk som muligt. I Sagnlandet kan man bl.a. deltage i en vikingefrokost, hvor man kan få tips og tricks af en ægte vikingekok.

Slagter Frimann

Kontakt

Støden 3

4000 Roskilde

Tlf. 46 35 14 03

Læs mere

Hos Slagter Frimann mener de at god dyrevelfærd er noget man kan smage. Det er sund fornuft, mest for dyrene, men ligeledes for dem. Derfor får de blandt andet deres kalvekød fra Grunebjerggård, hvor dyrene har fået en opvækst, under forhold der sætter dyrene først. Dette indebærer en masse tid på græs og længere levetid end normale kalve.

Storøhage Kartofler

Kontakt

Aspagårdsvej 10

4534 Hørve

59 65 07 14

Læs mere

Ved Storøen ved lammefjorden ligger Storøhage Kartofler. Her dyrkes kartofler og gulerødder med henholdsvis 5 og 6 års sædskifte, og i de mellemliggende år dyrkes der hvidkål, rødkål, frøgræs og kørn. Storøhage udmærker sig især på deres kartofler, som du kan finde i mange butikker.
Storøhage blev forpagtet tilbage i år 1900, og lige siden da er der blevet dyrket råvarer på stedet. I dag råder gården over 340 hektar landbrug.

Strandlyst

Kontakt

Strandvejen 3

4532 Gislinge

Tlf. 59 46 31 46

Læs mere

Siden 1949 har tre generationer, Christian, Kaj og Jesper Andersen arbejdet side om side på Strandlyst på Lammefjorden. De har gennem årene fået ændret en lille landejendom til en blomstrende forretning med dyrkning, pakning og salg af kar- tofler, som sælges over hele landet. For 20 år siden gik Jesper ind i familievirksomheden og ejer i dag jord og bygninger. I det daglige er Kaj stadig meget aktiv i virksomheden. Strandlyst I/S omfatter i dag 20 medarbejdere. De fokuserer på, at kartoflerne har en ensartet høj kvalitet.

Svanholm Gods

Kontakt

Svanholm Gods 4A

4050 Skibby

Tlf. 47 56 66 70

Læs mere

Storkollektivet Svanholm Gods hører til blandt pionererne inden for dansk økologi og var med til at starte økologisk Landsforening i 1981. Det økologiske gods ligger i Skibby, Hornsherred, og på Svanholm er grundtanken, at man arbejder sammen om at styrke økologisk produktion og lokalt producerede grøntsager. På Svanholms 230 ha findes der får og Jersey køer samt grøntsager og frugt. Dyrkningen og driften sker i et fælles ansvar af landmænd og beboere – for at nå målet om kvalitet, lokal forankring og sundhed for både dyr og mennesker.

Søegaard Gartneri

Kontakt

Ågerupvej 14A

4000 Roskilde

Tlf. 22 20 29 41

Læs mere

Søegaard Gartneriets daglige drift ligger i dag i hænderne på Arne og Jacob Søegaard Nielsen, som er tredje og fjerde generation af Christian Nielsen, der grundlagde gartneriet i 1914. Roskilde gartneriet producerer 1.200.000 almindelige agurker årligt og 80.000 skoleagurker.

Søren Wiuff

Kontakt

Strandvejen 1

4532 Gislinge

Tlf. 59 65 43 17

Læs mere

Land- og grøntsagsmand Søren Wiuff leverer grøntsager og urter til en perlerække af Danmarks bedste restauranter. Grøntsagerne dyrkes på Brogård, som ligger på den inderste del af Lammefjorden ved Gislinge. Søren Wiuffs interesse startede, da han fik nogle aspargesfrø fra naboen. Dette udviklede sig til, at Søren i dag dyrker mere end 150 forskellige slags grøntsager og urter på sine 60 hektars landbrug.

Thise Mejeri

Kontakt

Sundsørevej 62, Thise

7870 Roslev

97 57 80 01

Læs mere

Thise Mejeri blev grundlagt i 1988 i Nordjylland, og er i dag Danmarks næststørste økologiske mejeri med samarbejdspartnere landet over. Her produceres økologiske mejeriprodukter af højeste kvalitet, og det dækker over alt fra ost og mælk til smør, yoghurt og meget mere. Thise Mejeri har blandt andet i forbindelse med afholdelsen af Tour De France i Danmark samarbejdet med Roskilde-lokale Caseus Ost & Delikatesser om produktionen af en helt særlig ost ved navn ’Le Grand Caseus’.

Vibygård Lam

Kontakt

Vordingborgvej 337

4682 Tureby

Tlf. 20 43 50 41

Læs mere

Fåreavler Frank Hansen driver Vibygård Lam i samarbejde med Vibygård. Gården har i årevis drevet økologisk landbrug og fårene og lammene er helt i tråd med godsets grønne profil. Når man driver økologisk landbrug skal en hel del ting nemlig løses på en anden måde end hvad man kender fra mere konventionelt drev- ne landbrug, og det er der, fårene for alvor træder ind på scenen.

Vigersted Lam

Kontakt

Vigersted engene

4100 Vigersted

Tlf.

E-mail.

Vigersted lam er stedet hvor lammene er opvokset på græs på engene omkring Vigersted. På et lille hobbylandbrug med lucer- ne- og kløvergræsmarker i udkanten af Vigersted hører vores besætning af ca. 25 Leicester får hjemme. Lammene kommer til verden i marts/april, og sidst i april bliver flokken lukket ud på græs. Her går lammene sammen med deres moderfår de første tre måneder. Lammene er omkring 5-6 måneder når de skal videre i fødekæden i september-oktober. Lammene lever af græsmarkernes urter og afsættes primært til private kunder. Vi har haft vores Leicester besætning i over 20 år, og lammene har stor kødfylde og er fedtfattige.

Æbleriget

Kontakt

Stestrup Old 17

4360 Kirke Eskilstrup

Tlf. 24 64 74 08

Læs mere

Æbleriget er en smuk gammel økologisk æbleplantage. På plantagen sælges der økologiske æbler til gode restauranter regionalt og i København – og ind i mellem også en kasse eller to til private. Æbleriget dyrker 80 forskellige æblesorter, herunder engelske og franske cideræbler, som sælges til most grundet deres friske smag. Mosten bliver både til cider f.eks. hos Herslev bryggeri og til en herlig æbleeddike. På plantagen holdes der også gæs, høns, ænder og får.

Østergård Frugt & Most

Kontakt

Østergaardsvej 35, Dalby

3630 Jægerspris

47 52 12 49

Læs mere

Østergård Frugt & Most er en familieejet frugtplantage og mosteri. Gården ligger i Jægerspris og har eksisteret siden 1938. Her værnes der om de gamle danske frugtsorter, og den smagfulde most fremstilles på den mest skånsomme måde. I Østergårds mosteri og tappeanlæg presses ikke kun æbler og pærer men også jordbær, solbær, rabarber, bladselleri, ingefær, gurkemeje, kål og meget mere, ligesom ekstrahering af f.eks. hyldeblomst også foretages.

Tilmeld nyhedsbrev