RO:MARKED – Madmarked

Vi tror på at ærlighed, kærlighed og nærhed kan smages.

Lørdag den 4. september og søndag den 5. september

Lør. kl. 10-16 & søn. kl. 10-15

Lørdag den 4. sept. og søndag den 5. sept. i uge 35 hylder RO:MARKED – Madmarked for første gang de mange lokale fødevarer, som produceres i nærområdet. Hvem har du lyst til at dele din RO:MARKED oplevelse sammen med?

Nyt madmarked i Roskilde: RO:MARKED skal samle borgere og gæster til unikke madoplevelser. RO:MARKED er et madmarked, som skal gøre det muligt for borgere og gæster i Roskilde at møde de lokale råvareproducenter og høre om de lokalproducerede råvarer, samt få muligheden for at købe og smage på varerne.

Målet er desuden at skabe fokus på de råvareproducenter, der er i lokalområdet, og samtidig forene disse med køkkenchefer og kokke på Roskildes restauranter, så de lokale råvarer også bliver brugt på restauranterne i byen. I forbindelse med samarbejdet med Det rullende køkkenværksted, vil det også være muligt for borger og gæster i Roskilde selv at komme i aktion, og lære om brugen af råvarerne, som kan findes på markedet

Erhvervsforum har allerede fået mange positive henvendelser fra aktører, som ønsker at deltage som stadeholder eller i køkkenet, hvor de er med til at dele ud af deres erfaring og kundskab. Roskilde kommune fortæller følgende om støtten til RO:MARKED, ”Alt, hvad der kan gøres for at støtte vores madsteder og fødevareproduktion efter coronaen, bør iværksættes, og det er et spændende projekt at koble op på selve RO:KOST Madfestival.

RO:MARKED – Opstartsmarked

– En Foodfair for producenterne

Solen skinnede fra en skyfri himmel, da Erhvervsforum Roskilde mandag d. 28. juni inviterede Roskildes råvareproducenter og restauratører til Foodfair i grønne omgivelser. Til Foodfairen deltog en række af lokalområdets frugt- og grøntproducenter, kødproducenter, bryghuse, samt producenter af specialvarer såsom snegle, kimchi og meget mere.

Samtidig deltog alle de Roskilde-restauratører og kokke, der i 2021 kommer til at tage del i den årlige RO:KOST Madfestival. Erhvervsforum Roskilde har i 8 år arrangeret RO:KOST Madfestival, og har i år netop startet et netværk for lokale råvareproducenter.

Netop samhandel er da også en af hovedtankerne bag selve RO:KOST Madfestival, og med den netop afholdte foodfair samt det nye netværk for råvareproducenter, håber Erhvervsforum Roskilde at endnu flere får øjnene op for de mange samarbejdsmuligheder der findes i lokalområdet, og benytter sig heraf. Erhvervsforum Roskilde har da også allerede oplevet en stor tilslutning til ambitionen: ”Den markedsplads der er blevet skabt, er guld værd. Det giver nogle muligheder for at skabe awareness og potentielle samarbejder man ikke ellers havde fået” fortæller Jørgen Larsen, råvareproducent og indehaver af Bondegaarden – et landbrug med fritgående kvæg, der blandt andet specialiserer sig i dansk Wagyukød.

Tilmeld nyhedsbrev