RO:KOST Madfestival

De deltagende restauranter i 2021

Restauranter

RO:KOST Madfestival 8 år – og større end nogensinde:

I år kan vi med stolthed præsentere 14 deltagende restauranter til dette års RO:KOST Madfestival

Billetter til årets RO:KOST madfestival blive sat til salg mandag den 20. september kl. 10.00

Ønsker du at være først på disse nyheder kan du tilmelde dig vores nyhedsbrev her

Se de fantastiske videoer for de deltagende restauranter i RO:KOST Madfestival 2021

14 restauranter sørger for at de lokale råvarer kommer fra jord til bord, så vi alle kan få smag for det nære.

RO:KOST 2021 LÆS MERE HER:

Comwell Roskilde

Comwell Roskilde er et besøg værd, da hotellet ligger med udsigt over Roskilde Fjord. Vi har egne bistader, frugtplantage og bronzemærket i økologi. Vores køkken er en oplevelse man ikke vil gå glip af, for os er ærlig mad, at man ved, hvor tingene kommer fra og det er med det udgangspunkt, at Køkkenchef Klaus Ladeby står i spidsen for et køkken med fokus på de bedste lokale råvarer.

Fasaneriet

Kom smag og nyd med den smukkeste udsigt! Hos Fasaneriet har de åbent for selskaber hele året rundt i vores forskellige lokaler. Deres restaurant er lys, åben og byder på et unikt kig ud over Ledreborg Palace Golfklubs fantastiske anlæg samt kig ned til Ledreborg Gods. Når vejret tillader det, åbner de deres store flotte terrasse, hvor der kan nydes mad og drikke, i solen eller under deres store parasoller med lys og varme i. De serverer enkle, velsmagende og veltilberedte menuer, som tager udgangspunkt i sæsonens råvare.

Grundsmag

Grundsmag spisehus og madskole slog dørene op i nye lokaler på Stændertorvet 1. sept. 2019. I spisehuset bliver der serveret hverdagsmad og brunch som tilberedes fra bunden af økologiske råvarer. Grundsmag er inspirerede af det dansk og franske køkken. Grundsmag giver de gode gamle klassikre et moderne grønt tvist og de er vilde med at bruge råvarer i sæson og meget gerne fra lokale producenter.

Mulighed for at menuen laves vegetarisk.

Herslev Bryghus

Det økologiske gårdbryggeri Herslev Bryghus i den idylliske landsby Herslev i Nationalpark Skjoldungernes Land lige uden for Roskilde brygger øl af gårdens eget økologiske korn. Som smagsgivere til øllet bruges råvarer fra bryghusets samarbejdspartnere på Herslev-egnen, fx mirabeller, kirsebær, birk og hø. Til årets RO:KOST-middag, vil gæsterne få serveret deres middag ved langborde i den hyggelige gårdbutik.

Herthadalen

For enden af Nordeuropas længste allé, som er en del af Ledreborg Gods, ligger Restaurant Herthadalen smukt gemt i skoven i Sjællands første nationalpark Skjoldungernes Land. Nærhed og bæredygtighed ligger Herthadalens restauratør, Mikkel Jerger, nært, og derfor får de deres råvarer fra lokalområdet, Herthadalens egen urtehave og på Mikkels svampe- og ramsløgture i den omkringliggende skov.

Prindsen & MMFOOD

MMFOOD leverer normalt mad ud af huset, hvor maden og menuerne er sæsonbetonet, lavet ud fra de bedste råvarer og med stor faglig stolthed. Til dette års RO:KOST Madfestival er de dog gået sammen med Guldaldersalen, for at kunne tilbyde en fantastisk madoplevelse, i strålende omgivelser. ?

Mumm

Pia og Kenneth Kmiecik ejer Restaurant Mumm, som har eksisteret siden 2000. I en af de ældste sidegader i hjertet af Roskilde finder man den lille, intime og eksklusive restaurant, hvor der i køkkenet arbejdes med gode danske råvarer – lokale og årstidsrelaterede. Restaurant Mumms menukort er inspireret af det moderne nordiske, franske og spanske køkken og hos Restaurant Mumm bliver der kredset om og for ingredienser, oplevelsen og gæsten.

Pipers Hus

Ligger midt i naturskønne omgivelser i Byparken, Roskildes grønne oase. Restauranten byder på god og ærlig mad, lavet fra bunden og med masser af kærlighed. Fra Pipers Hus’ stemningsfulde lokaler kan du også nyde udsigten over den smukke Roskilde Fjord. ”Jeg synes RO:KOST er en fantastisk idé. Vi har så mange gode restauranter i Roskilde, og vi har virkelig noget at være stolte af her i byen siger ejer Peer Seipelt.

Raadhuskælderen

Restaurant Raadhuskælderen ligger under Roskildes Gamle Raadhus – 50 meter fra Roskilde Domkirke, som er på UNESCO’s Verdensarvsliste. Frokostkortet byder på lækkert dansk smørrebrød, mens aftenmenuen blandt andet står på grillretter fra lavastensgrill, dagens fiskeret og a la carte.  ”Jeg synes det er sjovt, og derfor er det også et område vi er forvejen har fokus på i forhold til vores generelle menukort”, siger ejer Jeanette Dalsgaard.

Røde Port Bistro

Røde Port Bistro byder jer velkommen i “stuen” på Algade 53 i Roskilde.  Her er der højt til loftet og masser af hygge, historie og håndværk i bygningen, der inspirerede Damernes Magasin i Matador. Røde Port Bistro har en kombineret bistro, bryghus og flaskeforretning. Bistro med hjemmelavede varierede måltider til frokost og aften, fadøl fra eget bryggeri,  andre lokale bryghuse samt det øvrige ind- og udland og i flaskeforretningen kan du finde over 100 forskellige flaskeøl fra danske og internationale bryggerier.

Scandic Roskilde Park

Scandic Roskilde Park er beliggende med direkte adgang til Roskildes smukke park, Roskilde Ring. Hotellets restaurant serverer retter fra både det danske og internationale køkken i nyrenoverede omgivelser, hvor bæredygtighed og en afslappet atmosfære vægtes højt. Hotellets omdrejningspunkt er den hyggelige bar, som byder på alt fra lækker kaffe til specialøl og drinks – et oplagt sted at starte eller slutte en middag efter en skøn gåtur i parken.

Store Børs

I køkkenet på Restaurant Store Børs på Roskilde Havn er de lokale råvarer i fokus året rundt. Når chefkokken sammensætter den daglige såvel som den månedlige oplevelsesmenu er det med udgangspunktet ”Hvad kan jeg få af friske råvarer herfra?” Kvaliteten skal være i orden, for alt bliver brugt på Store Børs. Store Børs dyrker samarbejdet med de lokale producenter året rundt og byder igen i år RO:KOST-gæsterne velkommen.

Upstairs

Restaurant Upstairs ligger smukt, lyst og venligt på 1. sal lige ved Stændertorvet i Roskilde og ejes og drives af Niels Hansen og Susanne Larsen,

som begge har mange år i restaurationsbranchen bag sig.

Køkkenet arbejder altid med friske råvarer, som købes hjem fra dag til dag. Bøfferne steges på grill,

og restauranten rører selv isen og bager frisk brød hver dag.

”Vi har været med alle årene, og synes det er rigtig godt initiativ, hvor vores elever bliver udfordret med nye og spændende råvarer.”

WHY Food and Cocktails

WHY Food and Cocktails er et af Roskildes nye spisesteder. Det har sin beliggenhed i det tidligere Gimle spillesteds lokaler, hvor autentisk indretning, gastronomiske oplevelser og friske cocktails mødes. Hos WHY Food and Cocktails kan man opleve, hvordan nordiske råvarer møder asiatiske traditioner i en moderne sammensætning og giver noget for enhver smag; Vegetar eller bøf-elsker?

Læs mere – se brochurer
Tilmeld nyhedsbrev