RO:KOST Madfestival

Vi tror på at ærlighed, kærlighed og nærhed kan smages.

Det kan smages, når fødevarer er dyrket i kærlighedens muld. Tag på eventyr i dit lokale spisekammers historiske guld. Igen i år slår Roskildes restauranter dørene op for RO:KOST Madfestival – en uges madoplevelser i de lokale råvarers tegn.

I uge 41 hylder RO:KOST Madfestival og Roskildes bedste restauranter for 8. år i træk de mange lokale fødevarer, som produceres i nærområdet. Hvem har du lyst til at dele RO:KOST sammen med?

Billetsalg åbner mandag den 20. september kl. 10.00

Mad og madkultur kan og bør spille en rolle i den grønne omstilling, der er nødvendig for vores klima. Det gør den naturligt i Roskildes lokale spisekammer. Her vokser fødevarer frem af markernes historiemættede muld.

Lørdag den 4. sept. og søndag den 5. sept. i uge 35 hylder RO:MARKED – Madmarked for første gang de mange lokale fødevarer, som produceres i nærområdet. Læs meget mere om det nye tiltag her.

RO:KOST Madfestival

– En fortælling om råvarer

Det kan smages, når kokke og tjenere selv har hentet svampe, ramsløg eller granskud hjem fra mark og skov. Når bryggerne har kælet for de gyldne dråber i glasset, eller kokken er klatret højt op i pæretræet på restaurantens terrasse for at høste kronen på værket af en desserttallerken. Når fødevarer er dyrket af lokale ildsjæle drevet af lyst.

Det kan smages, at bierne har hentet deres gyldne støv fra nærtliggende blomstermarker. Det samme er glædende for fasaner, harer, agerhøns eller råvildt der er fanget ind fra restaurantens naboskov. At kødet er landet på tallerkenen efter bæredygtige benspænd, hvor hele dyret bruges from nose to tail.

Det sætter spor i smagen, når dyrkningen af fødevarer er noget, mennesker dvæler ved, eksperimenterer med, fordi de ikke kan lade være. Da bliver fødevarer mere end mad – da bliver fødevarer fortællinger, der skaber jordforbindelse.

Udenfor Roskildes bygrænse findes der masser af dygtige og dedikerede fødevareproducenter, der hver især fremstiller unikke produkter og råvarer med smag, ærlighed og kvalitet i centrum.

For 8. år i træk hylder RO:KOST Madfestival og Roskildes bedste restauranter alle disse delikate fødevarer, som bliver produceret lokalt, så du kan smage på Roskildes lokale spisekammer.

Tilmeld nyhedsbrev
Læs brochure