Lokal produktion vinder frem ved madfestival i Roskilde. RO:KOST som er Roskildes lokale madfestival er lige på trapperne, og denne gang leverer flere lokale råvareproducenter end nogensinde før til festivalen, og det glæder både arrangørerne bag og lokalområdets producenter.

I uge 41 løber RO:KOST Madfestival af stablen i Roskilde by for niende år i træk. Festivalen har til formål at sætte lokalområdets råvareproducenter såvel som restauratører i rampelyset. Det må siges at skinne igennem i år, hvor intet mindre end 50 forskellige producenter i år leverer til de 13 deltagende restauranter. Det er til stor glæde for både Erhvervsforum Roskilde, der står bag festivalen, og lokalområdets råvareproducenter.

Hele ambitionen med festivalen er at introducere lokalområdet – og dermed både borgere og restauratører, til den rige lokale produktion. Med dét ønsker vi at opfordre til og styrke samarbejder og samhandel. Derfor er vi enormt begejstrede for, at antallet af leverandører til RO:KOST Madfestival i år er det største, vi hidtil har set” fortæller Louise Tonnesen, projektleder for RO:KOST.

Flere lokale samarbejder

De deltagende restauranter skal som led i festivalen skabe en menu fremstillet på mindst fem lokalt producerede råvarer. Det ses af restauratørerne som en mulighed for både at bidrage til en bæredygtig madkultur, skabe lokale samarbejder og udvikle sine kulinariske evner. Til dette års festival deltager bl.a. Disotto Ristobar, der er med for første gang. Restauranten serverer italiensk cuisine lavet på primært importerede varer. I anledning af RO:KOST  har de dog sammensat en italiensk menu udelukkende på lokale varer: ”Vi elsker en udfordring, og har selv gæstet RO:KOST flere år. Og derfor har vi i år skabt en menu, der bringer smagen af Italien frem på lokale råvarer” fortæller Marco Fernandes, medejer af Disotto Ristobar.

I år deltager også WHY Food & Cocktails, der bruger 12 lokale producenter til deres RO:KOST menu. En af de producenter er Ryttergaarden Kartofler, der i år indgår i hele fem forskellige restauranters menuer. Også her er de glade for at samarbejde med de lokale restauratører: ”Vi leverer til en række restauranter både under RO:KOST men også udenfor festivalen. Vi er glade for, at der er så stor en interesse blandt byens restauratører for at bruge lokale varer. Det betyder selvfølgelig meget for vores forretning. Og så er det også sjovt at se, hvordan de laver spændende og nye menuer af vores råvarer i anledning af madfestivalen” fortæller Peter Mølgaard, indehaver af Ryttergaarden Kartofler.

Festivalen finder sted i uge 41 i Roskilde. I år deltager 13 restauranter, hvor du kan nyde en 2-retters menu lavet på minimum fem lokalt producerede fødevarer til kr. 295.-. På www.rokost.dk  kan du læse mere og købe billetter til årets festival.

Køb din billet til en af de deltagende restauranter her: RO:KOST 2022

 

Fakta om RO:KOST

RO:KOST Madfestival finder sted i uge 41 i Roskilde. Årets deltagende restauranter er Restaurant Mumm, Fasaneriet, Grundsmag, Røde Port Bistro, Raadhuskælderen, MMFOOD & Prindsen, Store Børs, Scandic Roskilde Park, Herthadalen, WHY Food & Cocktails, Herslev Bryghus, Disotto Ristobar og Pipers Hus.

På alle de deltagende restauranter kan du nyde en 2-retters menu lavet på minimum fem lokalt producerede fødevarer til kr. 295.-

I 2021 blev der solgt 4000 billetter til RO:KOST Madfestival og ambitionen er, at billetsalget overstiger dette i år.

 

Artikel: Lokal produktion vinder frem ved madfestival i Roskilde