Foodfair og netværk skal skabe nye samarbejder mellem Roskilde-producenter og restauratører

Solen skinnede fra en skyfri himmel, da Erhvervsforum Roskilde mandag d. 28. juni inviterede Roskildes råvareproducenter og restauratører til Foodfair i grønne omgivelser.

Foodfair og netværk med tydeligt link til RO:KOST madfestival

Til Foodfairen deltog en række af lokalområdets frugt- og grøntproducenter, kødproducenter, bryghuse, samt producenter af specialvarer såsom snegle, kimchi og meget mere. Samtidig deltog alle de Roskilde-restauratører og kokke, der i 2021 kommer til at tage del i den årlige RO:KOST Madfestival. Erhvervsforum Roskilde har i 8 år arrangeret RO:KOST Madfestival, og har i år netop startet et netværk for lokale råvareproducenter. Foodfairen kom derfor som led heri: ”Vi har mærket et ønske fra både råvareproducenter og restauratører om at blive sat i stævne med hinanden – og det vil vi selvfølgelig gerne bidrage til. Der er en stor interesse i at skabe samhandel lokalt, og det var også netop formålet med at invitere til foodfair.” fortæller administrerende projektchef for RO:KOST, Tina Testrup.

Samarbejde og netværk bag klynge af råvarerproducenter

Netop samhandel er da også en af hovedtankerne bag selve RO:KOST Madfestival, og med den netop afholdte foodfair samt det nye netværk for råvareproducenter, håber Erhvervsforum Roskilde at endnu flere får øjnene op for de mange samarbejdsmuligheder der findes i lokalområdet, og benytter sig heraf. Erhvervsforum Roskilde har da også allerede oplevet en stor tilslutning til ambitionen: ”Den markedsplads der er blevet skabt, er guld værd. Det giver nogle muligheder for at skabe awareness og potentielle samarbejder man ikke ellers havde fået” fortæller Jørgen Larsen, råvareproducent og indehaver af Bondegaarden – et landbrug med fritgående kvæg, der blandt andet specialiserer sig i dansk Wagyukød.

Fra cateringfirmaet MMFOOD, der også driver Ramsømagle forsamlingshus, er indehaver og kok Morten Kronborg ligeledes begejstret for de nye muligheder, foodfairen skaber: ”Det er vejen frem. Det er lige det her der skal til for at skabe flere samarbejder – det handler jo om i første omgang overhovedet at møde hinanden, og der er sådan en her platform langt bedre end at sidde og læse om de lokale producenter på internettet, fordi man rent faktisk kan mødes, tale og se produkterne”.

Fakta:

De deltagende råvareproducenter var:

  • Bondegaarden
  • Danske Frilandssnegle
  • Godis Grønt
  • Lærkehøj Økologisk Frugt
  • Legro
  • Møllehøj
  • Kattinge Kraut
  • Rønnely
  • Snoremark
  • Søagergård og
  • Thyras Bryg.

Artikel: Foodfair og netværk skal skabe nye samarbejder

Vil du vide mere om Erhvervsforum Roskilde?

Erhvervsforum Roskilde arbejder for at styrke betingelserne for erhvervsdrivende i Roskilde Kommune. Vi arbejder for en dynamisk og bæredygtig erhvervspolitik, der skal udvikle vores kommune ved bl.a. at tiltrække nye borgere og virksomheder. Erhvervspolitikken skal desuden fastholde og udvikle vores eksisterende virksomheder. Målet er, at virksomhederne i fremtiden får brug for endnu flere højtkvalificerede medarbejdere, som på sigt bosætter sig i Roskilde med øget skattegrundlag som følge.

Vi har i dag +575 medlemmer, som er med til at styrke det lokale netværk og relationer i blandt Roskildes mange forskellige virksomheder.

Vær 100% opdateret på hvad der sker lokalt

Følg med i alle vores spændende aktiviteter her: Netværk, kurser og workshops

Bliver du set og fundet af potentielle kunder og samarbejdspartnere? Se Virksomhedsguiden

Er du iværksætter eller går du med overvejelser om at starte egen virksomhed? Så har Erhvervsforum rigtig mange tilbud til dig: Iværksætter

I Roskilde kommune leverer oplevelsesøkonomien en omsætning på 1,6 mia. kr. Se hvad der gør Roskilde så god i forhold til andre kommuner: Oplevelsesøkonomi

Følg Erhvervsforum Roskilde på LinkedIn eller Faceboo